2013. 06. 08.

A vatikáni államtitkár lemond: Bennfentes

ITCCS rendkívüli beszámoló: Róma, 2013. június 4.




A vatikáni államtitkár lemond: Bennfentes


http://www.vaticancrimes.us/2013/06/cardinal-bertone-hands-in-letter-to.html


Egy vatikáni forrás mai napon bejelentette, hogy Tarcisio Bertone, a római kúria legbefolyásosabb tisztviselője, a Common Law bíróság által februárban vád alá helyezett öt bíboros egyike elkészítette lemondó levelét.
Bertone bíboros sok éve volt a pápaság befolyásos „királycsinálója”, és segített eltávolítani Benedek pápát, Joseph Ratzingert hivatalából február 11-én, csupán néhány nappal az után, hogy kiadtuk a letartóztatási parancsot Ratzinger ellen.

A vatikáni bennfentes szerint,
„Bertone tudja, ha akkor tartóztatják le, amikor még hivatalában van, a teljes vatikáni levéltár és a rá vonatkozó nyilvántartások lefoglalásra kerülnek, és ezt sohasem történhet meg. Ha már visszavonult, Ratzingerhez hasonlóan „magánszemélyként” mentességet kérhet a vád alá helyezéstől, ez olyasvalami, amit a Lateráni Egyezmény lehetővé tesz. Ezek a fickók tudják, hogy milyen jelentősége van a common law bíróság letartóztatási parancsnak, még ha mások nem is tudják.”

Bertone lemondása egybe esik az új olaszországi mozgalom mostani létrehozásával, amely a gyermekek Vatikánon belüli kínzását és a velük folytatott kereskedelmet leplezi le, ahogy ezt az ITCCS és Rete L’Abuso bejelentette Savonában, Olaszországban május 23-án.

Ez a kampány szeptember 20-án kezdődik Rómában polgári engedetlenségi akciókkal és templomfoglalásokkal, és követelni fogják az olasz kormánytól, hogy vonják vissza a Vatikánnal kötött Lateráni Egyezményt.
(lásd itccs.org, május 24-i hírek).

Az ITCCS elnökségi tagja, Kevin Annett Európában van, és a legújabb fejleményt vizsgálja.
Bertone közelgő lemondásával és a szeptember 20-i kampánnyal kapcsolatos további közlemények várhatók hamarosan. 

ITCCS Központi Hivatal
Brüsszel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése