2013. 06. 08.

ITCCS rendkívüli beszámoló – 2013. május 24.

ITCCS rendkívüli beszámoló – 2013. május 24. 

Új szövetséges a gyermekek elleni erőszak és a velük folytatott kereskedelem nyilvánosságra hozatalában
Közös kampány kezdődik Rómában szeptember 20-án




Savona, Olaszország

A tegnapi történelmi sajtókonferencián két olyan csoport vonta össze hivatalosan erőit, akik az egyház ellen harcolnak, hogy véget vessenek a gyermekeken elkövetett erőszaknak, és bejelentették, hogy nyilvános kampányt indítanak Rómában szeptember 20-án.

A Rete L'Abuso képviseletében Francesco Zanardi, az Egyházi és Állami Bűncselekményeket Vizsgáló Nemzetközi Törvényszék (ITCCS) pedig Kevin Annett olasz riportereknek és aktivistáknak számoltak be közös kampányukról az észak-olasz Savona városban tartott délelőtti sajtókonferencián.

„Nemcsak a gyermekeken erőszakot elkövető papokat akarjuk vád alá helyezni, hanem azokat a törvényeket is, amelyek lehetővé teszik, hogy megússzák,” – magyarázta Francesco Zanardi viharos tapsot kiváltva.

Maga Zanardi is egy sorozatos erőszak túlélője, amelyet az 1980-as években egy katolikus pap, név szerint Nello Giraudo követett el, és akit Domenico Calcagno bíboros megvédett.

Calcagno most fontos tisztet tölt be a Vatikán Bankban, és segített Ferenc pápa megválasztásában.

"A lateráni egyezmény arra kötelezi Olaszországot, hogy segítsen Vatikánnak a bűnök elkövetésében. Az Egyezménynek mennie kell,” – mondta Zanardi.

Az ITCCS nevében Kevin Annett szintén felszólalt a sajtókonferencián, és a Törvényszék „teljes támogatását” ígérte Zanardinak és Rete L’Abusónak.

Annett bemutatta az ITCCS Központi Hivatalának megbízó levelét Zanardinak, amely hivatalosan az olasz csoport társcsoportjává tette a Törvényszéket, és garantálja a „közvetlen eljárást” egész Olaszországban szeptemberben.

„Az olasz kormány segíti az elítélt bűnöket, így a (korábbi pápát) Joseph Ratzingert abban, hogy elkerüljék a letartóztatást a Vatikánban, míg a bátor és becsületes embereket, például Francesco Zanardit üldözik”, mondta Annett.

„Írtunk az olasz elnöknek, Giorgio Napolitanónak, és követeltük, hogy tartsák be a nemzetközi törvényt, és adják ki Ratzingert a Vatikánból, hogy bíróság elé állíthassuk, amiért segítette a gyermekek közvetítését az erőszaktevő papok részére.”

A sajtónak kiadott kétnyelvű nyilatkozatban (lásd lent a linket) az ITCCS kijelentette, hogy amennyiben az olasz kormány nem tesz lépéseket Ratzinger kiadatása és a Vatikánnal kötött Lateráni Egyezmény felmondása érdekében, addig polgári elégedetlenségi akciók fognak kezdődni az olasz katolikus templomokban és négy városban szeptember 20-án, amit az olasz árucikkek, kereskedelem és turizmus elleni nemzetközi bojkott fog kísérni.

Savona, Genoe, Reggio Emilia és Róma állampolgári csoportjai ígérték, hogy részt vesznek ezekben az akciókban.

Kevin Annett szeptember közepén tér vissza Olaszországba, hogy segítsen a Francesco Zaradival és a helyi aktivistákkal folytatott kampány elindításában a római és savonai rendkívüli eseményeken szeptember 20-án.

A www.itccs.org oldalon további hírek és információk található, és erre a címre írhatnak, ha kapcsolatba szeretnének lépni Francesco Zanardival és Rete L'Abusóval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése