2013. 10. 20.

Friss hírek Írországból:

Friss hírek Írországból:

Kötelékek megszüntetése Rómával, gyermeksírok feltárása, az érsekség szennyes tervei és az ír papság kényszerítése az alattvalóság elfogadására


Az Egyházi és Állami Bűncselekményeket Vizsgáló Nemzetközi Törvényszék (ITCCS) és leányvállalata, az ITCCS Ireland külön jelentése (benyújtotta az ITCCS Central Mary Hennessey és Ciaran Ui Niall segítségével)
2013. október 10. 22:00 GMT

Dublin:
Négy évvel ezelőtt Liffey River városa volt az ITCCS létrehozásának otthona: ez egy alulról szerveződő mozgalom, amely sikeresen üldözött és távolított el egy pápát, és huszonegy országból gyűjtötte egybe az egyházi bűncselekmények túlélőit.

Dublin most ismét egy történelmi mozgalom, az ITCCS oldalhajtása, római katolikus papok hálózata megszületésének tanúja lesz, akik azt a célt tűzték ki, hogy elszakadjanak Rómától, és független ír egyházat hozzanak létre, amely nem kíván a Vatikán bűncselekményeiben részt venni.

Az új csoport neve Not in Our Name (NON – nem a mi nevünkben), és egy zárt dublini gyűlésen jött létre röviddel azután, hogy Benedek pápa, Joseph Ratzinger februárban lemondott azt követően, hogy nyilvánosan vád alá helyezte az ITCCS common law törvényszéke Brüsszelben az emberiség ellen elkövetett bűncselekmények miatt.

Ciaran Ui Niall egy katolikus pap álneve, aki az írországi Wexford közelében él. A NON csoport az ő ötlete volt, egy másik egyházi csoport mellett, amely Ciaran szerint „nem viseli el többé Róma bűzét”.

Ciaran mai napon otthonából beszélt az ITCCS központtal.
„Saját bíborosunk, Sean Brady mondta éppen tavaly, hogy vezekelnünk kell és a felfüggesztéssel kell szembe néznünk, ha megnevezünk bárkit közülünk, aki gyermek ellen erőszakot követ el. Már maga az a tény, hogy ilyen mond valaki, bűncselekmény az én törvényértelmezésem szerint. És én Isten törvényről beszélek, nem az emberi törvényről. Amikor Benedek pápa lemondott, igazából lemondásra kényszerült, az jel volt számomra. Tudtam, hogy valakinek el kell kezdenie, és nemet kell mondania, különben átkozott legyen az egyházi törvény”.

Március óta Ciaran több mint húsz papot egyesített Írország-szerte csoportjában, és hamarosan azzal a követeléssel állnak a nyilvánosság elé, hogy a kormány vonja vissza a római katolikus egyház adómentességét és kedvezményeit, ameddig „bizonyítottan olyan nemzetközi bűnügyi szervezethez tartozik, mint a Vatikán”.
Ciaran és csoportja máris támogatást kap az egyházon kívülről.
Mary Hennessey Connemarában él, egyedülálló anya és az ITTCCS írországi szervezője. 

„Több anyával hoztunk létre egy csoportot, és az ITCCS-vel kapcsolatot építettünk ki, amikor hallottuk őket Ratzingerről beszélni”, mondta mai nap.

„Egyszerűen undorodunk ezektől az aljas papoktól és bíborosoktól, akik megússzák a gyermekeink ellen elkövetett bűnöket, és a törvény szemet huny felette. Hamarosan hallottunk Ciaranról, és összefogtunk. De a NON mozgalomnál is szélesebb frontvonalon harcolunk. Mi azért harcolunk, hogy minden olyan papot taszítsanak ki, aki gyermeket bánt. És azt akarjuk, hogy tárják fel a tömegsírokat, ahogyan az ITCCS tette Kanadában, és keressék meg azokat a gyermekeket, akik katolikus iskolákban és munkásnyúzó üzemekben, például a Magdalene mosodákban haltak meg. De Kanadához hasonlóan, ezek a mocskos gazemberek itt is leplezik a szennyesüket.”

A NON mozgalom az ITCCS Írország közös kampányt fog bejelenteni a jövő év elején egy dublini sajtókonferencián. Terveik között szerepel, hogy nemzeti „Elszakadás Rómától” népszavazást harcoljanak ki, nyilvános gyűléseket tartsanak azoknak a gyermekeknek az ismert tömegsírjainál, akik katolikus intézményekben haltak meg, és a nyilvánosság nevezze meg és tartóztassa le a gyermekeken bizonyítottan erőszakot elkövető papokat Írország minden területén.

„Minden papot arra biztatunk, hogy tegyen nyilvános esküt a gyermekek feltétel nélküli védelmére, és nevezze meg azokat a személyeket, akik az egyházon belül erőszakot követnek el, még ha ez azt is jelenti, hogy megtagadják az egyház jelenlegi ’tilos elmondani’ elvét”, - mondta Ciaran.

Más ITCCS Írország hírek: Titkos műveletek és új tiltakozások
Diarmuid Martin érsek dublini egyházmegyéjében egy bennfentes ezen a héten azt állította, hogy Martin engedélyt adott „szennyes műveletek” kampányra, amely azokat az ITCCS aktivistákat és más ír csoportokat veszi tűz alá, akik a katolikus egyházon belüli gyermek bántalmazásokat és kereskedelmet próbálják feltárni.

A „szennyes műveletek” terv része, hogy bemocskolja Kevin Annett lelkészt és más ITCCS vezetőket, és hazugságokat, hamis információkat terjesszen róluk a sajtó és a Garda, Írország nemzeti rendőrsége felé, és megpróbálja megtévesztő módon „terrorista” csoportként feltüntetni az ITCCS-t, amely az ún. „Szabademberek a földön” mozgalomhoz kötődik.

„Ezt mondta ki az az emlékeztető, amelyet Martin egy papnak adott, név szerint Damien atyának. Ezt mondták nekem.” – mondta az egyházkerületi informátor.

„Az érsek arra is engedélyt adott, hogy a székesegyház egyik rendszeres tüntetőjének kenőpénzt fizessenek, hogy az meghátráljon, sőt, a másik oldalra álljon. Ön biztosan tudja, hogy kiről van szó”.
Diarmuid Martin érsek a vezető katolikus tisztviselő Írországban, miután Sean Brady bíborost leváltották tavaly, mert egy rendőrségi vizsgálat megállította, hogy Brady-nek kapcsolatai voltak klérusában elítélt gyermekbántalmazókkal.

Másutt a Cork Egyetem hallgatói vonultak az utcára október 4-én és 5-én, és követelték volt Benedek pápa letartóztatását „ártatlan gyermekekkel való spicliskedés” miatt.

A hallgatók két évvel korábban részt vettek az egyetemen tartott nyilvános vitán, amely Kevin Annett és a Vatikán egy képviselője között folyt, és amelyen a hallatók többsége a vita utáni felmérésen igennel szavazott arra a kérdésre, hogy „Le kell-e tartóztatni a pápát?".

A hallgatók több száz szórólapot osztottak ki a déli órákban az egyetem mellett és Cork központi kerületében elhaladóknak. Részlet a szórólapból:

Akarja, hogy adópénzét gyermekeken erőszakot elkövető római személyek kapják? ... Ha Cork polgárai csak azért harcolnak és halnak meg hősiesen, hogy miután a britektől megszabadulnak, a külföldi zsarnokságot a rómaival váltsák fel, akkor miért ne hajíthatnák ki maguk közül ezeket a gyermekgyilkosokat?”

Az ITCCS Ireland vagy a Not in Our Name mozgalom részére az alábbi címeken küldhet üzenetet:


Kiadás: 2013. október 10., ITCCS Központ, Brüsszel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése